Urin

Hvide blodlegemer eller leukocytter i urin

Hvide blodlegemer eller leukocytter i urin

Hvis din læge tester din urin og finder for mange leukocytter, kan det være et tegn på infektion. Leukocytter er hvide blodlegemer, der hjælper din krop med at bekæmpe bakterier. Når du har flere af disse end normalt i urinen, er det ofte et tegn på et problem et eller andet sted i urinvejene.

  1. Hvad betyder blod og leukocytter i urinen?
  2. Er leukocytter de samme som hvide blodlegemer?
  3. Hvad forårsager hvide blodlegemer i urinen, men ingen infektion?
  4. Hvad betyder det at have hvide blodlegemer i urinen?
  5. Betyder leukocytter i urinen altid infektion?
  6. Hvad betyder det, hvis du tester positivt for leukocytter i urinen?
  7. Hvad sker der, hvis leukocytter er høje?
  8. Hvad er de 4 typer leukocytter?
  9. Hvornår skal jeg være bekymret for lave hvide blodlegemer?
  10. Kan leukocytter i urinen være et tegn på STD?
  11. Hvad betyder det, når du har leukocytter i urinen, men ingen nitrit?
  12. Betyder leukocytter i urinen gærinfektion?

Hvad betyder blod og leukocytter i urinen?

De fleste årsager til blod i urinen er ikke alvorlige, men nogle gange kan røde eller hvide blodlegemer i din urin betyde, at du har en medicinsk tilstand, der har brug for behandling, såsom en nyresygdom, urinvejsinfektion eller leversygdom.

Er leukocytter de samme som hvide blodlegemer?

Hvide blodlegemer kaldes også leukocytter. De beskytter dig mod sygdom og sygdom. Tænk på hvide blodlegemer som dine immunitetsceller.

Hvad forårsager hvide blodlegemer i urinen, men ingen infektion?

Steril pyuria

Det er muligt at have hvide blodlegemer i urinen uden en bakteriel infektion. Steril pyuria refererer til den vedvarende tilstedeværelse af hvide blodlegemer i urinen, når ingen bakterier viser sig at være til stede ved laboratorieundersøgelse.

Hvad betyder det at have hvide blodlegemer i urinen?

Hvide blodlegemer i urinen kan indikere betændelse i nyrerne eller urinvejen på grund af bakteriel infektion. Det er dog vigtigt at bemærke, at forurening af urinen også kan forårsage tilstedeværelsen af ​​hvide blodlegemer i urinen, så husk at udøve korrekt aseptisk teknik, når du giver prøven.

Betyder leukocytter i urinen altid infektion?

Hvis din læge tester din urin og finder for mange leukocytter, kan det være et tegn på infektion. Leukocytter er hvide blodlegemer, der hjælper din krop med at bekæmpe bakterier. Når du har flere af disse end normalt i urinen, er det ofte et tegn på et problem et eller andet sted i urinvejene.

Hvad betyder det, hvis du tester positivt for leukocytter i urinen?

Et øget antal WBC'er set i urinen under et mikroskop og / eller en positiv test for leukocytesterase kan indikere en infektion eller betændelse et eller andet sted i urinvejen. Hvis de også ses med bakterier (se nedenfor), indikerer de en sandsynlig urinvejsinfektion.

Hvad sker der, hvis leukocytter er høje?

Højere niveauer af leukocytter i blodbanen kan indikere en infektion. Dette skyldes, at WBC'er er en del af immunsystemet, og de hjælper med at bekæmpe sygdom og infektion. Leukocytter kan også findes i en urinanalyse eller en urintest. Høje niveauer af WBC'er i din urin antyder også, at du har en infektion.

Hvad er de 4 typer leukocytter?

De forskellige typer hvide blodlegemer (leukocytter) inkluderer neutrofiler, basofiler, eosinofiler, lymfocytter, monocytter og makrofager.

Hvornår skal jeg være bekymret for lave hvide blodlegemer?

Hvor mange hvide blodlegemer (WBC'er) nogen har varierer, men det normale interval ligger normalt mellem 4.000 og 11.000 pr. Mikroliter blod. En blodprøve, der viser et WBC-tal på mindre end 4.000 pr. Mikroliter (nogle laboratorier siger mindre end 4.500) kan betyde, at din krop muligvis ikke er i stand til at bekæmpe infektioner, som den skal.

Kan leukocytter i urinen være et tegn på STD?

Lavere UTI'er og mange STI'er har overlappende symptomatologi, herunder de traditionelle UTI-symptomer på dysuri, hyppighed og haster. Desuden er unormal urinanalyse (UA) fund af positiv leukocytesterase og pyuria almindelige i både UTI'er og STI'er (3-6).

Hvad betyder det, når du har leukocytter i urinen, men ingen nitrit?

Leukocytter i urinen uden nitrit

Hvis testen for leukocytesterase er positiv, men ikke finder nogen nitrit, kan en infektion stadig være til stede. Testen er speciel for visse bakterieenzymer, hvilket betyder, at den med større sikkerhed kan opfange specifikke bakterieinfektioner.

Betyder leukocytter i urinen gærinfektion?

Send ikke urin til kultur, medmindre beboeren har symptomer på en infektion. Positiv leukocytesterase og / eller nitrit kan indikere tilstedeværelsen af ​​hvide blodlegemer (WBC'er) eller bakterier i urinen (bakteriuri), men det bekræfter ikke, at der er en infektion.

influenzavirus type b что это
Influenza virus - это оболочечный вирус, характеризующийся наличием сегментированного негативного РНК-генома og нуклеокапсид Он относится к семейству ...
koldt brusebad testosteron
En undersøgelse fra 1991 viste, at koldtvandsstimulering ikke havde nogen effekt på niveauerne af testosteronniveauer, skønt fysisk aktivitet gjorde d...
kan du træne med forkølelse
Som en generel vejledning er mild til moderat fysisk aktivitet normalt fint, hvis du har forkølelse. Symptomer på forkølelse inkluderer løbende næse, ...