Pcnl

perkutan nefrolithotripsy

perkutan nefrolithotripsy

Perkutan nefrolithotripsy (PCNL) er en kirurgisk procedure for at fjerne mellemstore til store nyresten fra nyrerne. Proceduren udføres under generel anæstesi. Lægen laver et lille snit gennem huden på ryggen over nyrerne.

  1. Hvad betyder nefrolithotripsy?
  2. Hvor lang tid tager det at komme sig efter perkutan nefrolithotomi?
  3. Er pcnl større operation?
  4. Hvor lang tid tager det at komme sig efter pc-operation?
  5. Er pcn en ambulant procedure?
  6. Hvilken størrelse nyresten kræver operation?
  7. Er perkutan nefrolithotomi sikker?
  8. Tisser du stadig med et nefrostomirør?
  9. Hvad kan du spise efter PCNL-operation?
  10. Hvor meget koster pcnl-operation?
  11. Hvornår laver du Pcnl?

Hvad betyder nefrolithotripsy?

Definition. Perkutan nefrolithotomi eller nefrolithotripsy er en procedure til fjernelse af nyresten fra nyrerne gennem et lille snit i huden. Nephrolithotomy er fjernelsen af ​​en intakt sten.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter perkutan nefrolithotomi?

Du kan blive på hospitalet i en eller to dage efter proceduren. Din læge vil anbefale dig at undgå tunge løft og skubbe eller trække i to til fire uger. Du kan muligvis vende tilbage til arbejde efter en uge. Hvis lægen har efterladt drænrør i nyren, skal du se efter blødning.

Er pcnl større operation?

I en æra med minimalt invasiv kirurgi er RIRS og PCNL to vigtige kirurgiske teknikker til fjernelse af store nyresten [3], og PCNL er blevet den standardbehandling, som alle andre tilgange skal sammenlignes med.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter pcnl-operation?

Operationen varer en til tre timer og kræver typisk et hospitalsophold på en til to nætter. Du skal være i stand til at genoptage normale aktiviteter om en til to uger.

Er pcn en ambulant procedure?

PCNL kan udføres sikkert med fremragende resultater som en ambulant procedure.

Hvilken størrelse nyresten kræver operation?

Jo større en sten er, jo mindre sandsynligt vil den passere uden operation. Kirurgisk behandling anbefales normalt til sten, der er 0,5 centimeter store og større, såvel som til patienter, der svigter konservativ behandling. De procedurer, der anvendes i dag til fjernelse af sten, er minimalt invasive og yderst effektive.

Er perkutan nefrolithotomi sikker?

Hvilke risici er der? Selv minimalt invasive operationer, som perkutan nefrolithotomi eller nefrolithotripsy, medfører risiko for infektion, blødning og andre komplikationer. Proceduren skaber et hul i nyrerne, der normalt heler uden anden behandling.

Tisser du stadig med et nefrostomirør?

Urin dræner gennem røret i en pose uden for din krop. Tasken har et tryk, så du kan tømme den. Du kan stadig udlevere urin på en normal måde, selv når du har nefrostomi.

Hvad kan du spise efter PCNL-operation?

Drik rigeligt med væsker, især vand (8 til 10 kopper). Undgå te, kaffe, pop og alkoholholdige drikkevarer. Begræns drikkevæsker efter kl. 18:00, så du ikke behøver at stå op om natten for at tømme blæren. Mad med højt fiberindhold anbefales, da smertestillende medicin kan være forstoppende.

Hvor meget koster pcnl-operation?

De samlede omkostninger pr. Patient var $ 625 pr. PCNL og $ 499 pr. Åben operation. Den endelige gennemsnitlige reststenstørrelse i PCNL-gruppen var 4,84 mm, mens den var 0,38 mm i den åbne gruppe. De effektive omkostninger ved at opnå fuldstændig clearance hos en patient var $ 1078 i PCNL-gruppen og $ 543 i den åbne gruppe.

Hvornår laver du Pcnl?

PCNL bruges oftest, når nyresten er for vanskelige at nå, for store, for mange eller for tætte til at blive behandlet af chokbølgelotripsi eller ureteroskopi.

influenza b symptomer 2021
Symptomer på influenza kan omfatte Feber, kulderystelser (selvom ikke alle med influenza har feber / kulderystelser) Hoste. Ondt i halsen. Løbende ell...
koldt bad fordel
Lindrer ømme og ømme muskler Ifølge Gardner er den største fordel ved isbade sandsynligvis, at de simpelthen får kroppen til at føle sig godt. ”Efter ...
10 symptomer på nyresten
Her er otte tegn og symptomer på, at du kan have nyresten. Smerter i ryggen, maven eller siden. ... Smerter eller forbrænding under vandladning. ... h...