Uranus

fakta om uranus

fakta om uranus

Interessante fakta om Uranus Uranus er kendt som ”sidelæns planet”, fordi den roterer på sin side. Uranus blev opdaget i 1781 af William Herschel. Uranus var den første planet, der blev fundet ved hjælp af et teleskop. Uranus er en iskæmpe planet og næsten fire gange større end Jorden.

  1. Hvad er 10 interessante fakta om Uranus?
  2. Kan Uranus flyde på vand?
  3. Hvad er så specielt ved Uranus?
  4. Hvorfor har Uranus ringe?
  5. Hvad er 3 interessante fakta om Uranus?
  6. Hvordan Uranus fik sit navn?

Hvad er 10 interessante fakta om Uranus?

Ti interessante fakta om Uranus

Kan Uranus flyde på vand?

Forestil dig en pool af den størrelse. Uranus kommer på andenpladsen som den mindst tætte planet. Hvad dette betyder, at i stedet for at flyde, ville Uranus faktisk synke i vand. ... Selvom Uranus er 14,5 gange så massiv som Jorden, ville du kun opleve omkring 89% tyngdekraften, hvis du kunne stå på dens overflade.

Hvad er så specielt ved Uranus?

Uranus er den syvende planet fra solen og den første til at blive opdaget af forskere. Selvom Uranus er synlig med det blotte øje, blev det længe forvekslet med en stjerne på grund af planetens svage og langsomme bane. Planeten er også kendt for sin dramatiske hældning, som får dens akse til at pege næsten direkte på solen.

Hvorfor har Uranus ringe?

De partikler, der udgør ringene til Uranus og Neptun, indeholder elementer, der er blevet mørke af solen. Disse mørke partikler ligner meget stykker kul eller trækul, som du ville bruge til at lave ild. Dette gør dem meget sværere at se, fordi de ikke reflekterer så meget af solens lys tilbage til os.

Hvad er 3 interessante fakta om Uranus?

Interessante fakta om Uranus

Hvordan Uranus fik sit navn?

I sidste ende kaldte den tyske astronom Johann Elert Bode (hvis observationer hjalp med at etablere det nye objekt som en planet) Uranus efter en gammel græsk himmelsgud. ... (Uranus er også den eneste planet, der er opkaldt efter en græsk gud snarere end en romersk.)

navngiv symptomerne på influenza
Influenza Symptomer feber * eller feber / kulderystelser. hoste. ondt i halsen. løbende eller tilstoppet næse. muskel- eller kropssmerter. hovedpine. ...
Forårsager og afhjælpning af forkølelsessår
Forkølelsessår er forårsaget af visse stammer af herpes simplex-virus (HSV). HSV -1 forårsager normalt forkølelsessår. HSV -2 er normalt ansvarlig for...
koldt brusebad og cortisol
Cortisol er det ”kamp-eller-fly-” hormon, som kroppen frigiver som reaktion på stress. Sænkning af kortisolniveauer i blodet kan derfor hjælpe med at ...