Osteomyelitis

Hvad er osteomyelitis?

Hvad er osteomyelitis?

Osteomyelitis er en infektion, der normalt forårsager smerter i de lange knogler i benene. Andre knogler, såsom dem i ryggen eller armene, kan også blive påvirket. Alle kan udvikle osteomyelitis. Du har større risiko for at få en infektion i en knogle, hvis du har: for nylig brækket (brækket) en knogle.

  1. Hvad er hovedårsagen til osteomyelitis?
  2. Hvordan får du osteomyelitis?
  3. Hvordan føles osteomyelitis smerte?
  4. Hvordan påvirker osteomyelitis kroppen?
  5. Er osteomyelitis en nødsituation?
  6. Går osteomyelitis nogensinde væk?
  7. Hvad er almindelige lokale tegn på osteomyelitis?
  8. Hvor lang tid tager det at helbrede osteomyelitis?
  9. Hvad er den bedste behandling for osteomyelitis?
  10. Hvad er prognosen for osteomyelitis?
  11. Hvad er de langsigtede virkninger af osteomyelitis?
  12. Hvad er komplikationerne ved osteomyelitis?

Hvad er hovedårsagen til osteomyelitis?

Osteomyelitis er en infektion, der ofte forårsages af Staphylococcus-bakterier. Mens nogle tilfælde af osteomyelitis er af ukendte årsager, overføres infektionen normalt gennem blodbanen fra et område af kroppen til et andet (hæmatogen osteomyelitis).

Hvordan får du osteomyelitis?

Osteomyelitis er en infektion og betændelse i knoglen eller knoglemarven. Det kan ske, hvis en bakteriel eller svampeinfektion trænger ind i knoglevævet fra blodbanen på grund af skade eller operation. Omkring 80 procent af tilfældene udvikler sig på grund af et åbent sår.

Hvordan føles osteomyelitis smerte?

Ømhed, rødme og varme i infektionsområdet. Hævelse omkring den berørte knogle. Mistet bevægelsesområde.

Hvordan påvirker osteomyelitis kroppen?

Osteomyelitis er en bakteriel eller svampeinfektion i knoglen. Osteomyelitis rammer omkring 2 ud af 10.000 personer. Hvis den ikke behandles, kan infektionen blive kronisk og medføre et tab af blodtilførsel til den berørte knogle. Når dette sker, kan det føre til den endelige død af knoglevævet.

Er osteomyelitis en nødsituation?

Osteomyelitis kan præsentere for akutafdelingen som en akut, subakut eller kronisk ortopædisk bekymring.

Går osteomyelitis nogensinde væk?

Osteomyelitis er en smertefuld knogleinfektion. Det forsvinder normalt, hvis det behandles tidligt med antibiotika. Hvis ikke, kan det forårsage permanent skade.

Hvad er almindelige lokale tegn på osteomyelitis?

Patienter med akut osteomyelitis i perifere knogler oplever normalt vægttab, træthed, feber og lokal varme, hævelse, erytem og ømhed. Vertebral osteomyelitis forårsager lokaliseret rygsmerter og ømhed med paravertebral muskelspasme, der ikke reagerer på konservativ behandling.

Hvor lang tid tager det at helbrede osteomyelitis?

Akut hæmatogen osteomyelitis hos børn kan typisk behandles med et fire ugers antibiotikaforløb. Hos voksne er antibiotikabehandlingens varighed for kronisk osteomyelitis typisk flere uger længere.

Hvad er den bedste behandling for osteomyelitis?

De mest almindelige behandlinger for osteomyelitis er kirurgi for at fjerne dele af knogler, der er inficeret eller døde, efterfulgt af intravenøse antibiotika givet på hospitalet.
...
Kirurgi

Hvad er prognosen for osteomyelitis?

Prognose. Når behandlingen modtages, er resultatet for akut osteomyelitis normalt godt. Udsigterne er værre for kronisk (langvarig) osteomyelitis, selv med kirurgi. Amputation kan være nødvendig, især hos diabetikere eller andre patienter med dårlig blodcirkulation.

Hvad er de langsigtede virkninger af osteomyelitis?

Osteomyelitis har brug for langvarig pleje for at forhindre komplikationer såsom: Brud på det berørte knogle. Hæmmet vækst hos børn, hvis infektionen har involveret vækstpladen. Vævsdød (koldbrand) i det berørte område.

Hvad er komplikationerne ved osteomyelitis?

Nogle af komplikationerne ved osteomyelitis inkluderer:

Hvad er influenza A?
Influenza eller influenza er en virusinfektion, der påvirker luftvejene. Influenza A er en af ​​fire typer af virussen, som kan forårsage hoste, krops...
Hvad er forkølelse?
Forkølelse er en virusinfektion i næse og hals (øvre luftveje). Det er normalt harmløst, selvom det måske ikke føles sådan. Mange typer vira kan forår...
Feberblærer Årsager og afhjælpning
Her er ni naturlige hjemmehjælpemidler mod feberblærer Is. Is kan hjælpe med at behandle betændelse ved at reducere blodgennemstrømningen til området....