Hud

Hvad er hudtransplantater, og hvordan udføres de?

Hvad er hudtransplantater, og hvordan udføres de?

Hudtransplantater Et hudtransplantat er hvor sund hud fjernes fra et upåvirket område af kroppen og bruges til at dække mistet eller beskadiget hud. De kan bruges til knoglebrud, der bryder huden (åbne brud), store sår eller hvor et område af huden fjernes kirurgisk - for eksempel på grund af kræft eller forbrændinger.

  1. Hvordan udføres et hudtransplantat?
  2. Hvor smertefuldt er et hudtransplantat?
  3. Hvad er de 4 typer hudtransplantater?
  4. Hvor længe bliver du på hospitalet efter en hudtransplantation?
  5. Hvor lang tid tager en hudtransplantationskirurgi?
  6. Er en hudtransplantation større operation?
  7. Kan du gå efter et hudtransplantat?
  8. Hvor længe lægger du vaselin på et hudtransplantat?
  9. Hvad er komplikationerne ved hudtransplantation?
  10. Hvad sker der, hvis du ikke får et hudtransplantat?
  11. Ser hudtransplantater nogensinde normale ud?
  12. Hvad sker der, hvis et hudtransplantat mislykkes?

Hvordan udføres et hudtransplantat?

Under et hudtransplantat fjerner et specielt hudskærende instrument kendt som et Dermatome huden fra et område (donorstedet), der normalt er skjult af tøj som bagdel eller indre lår. Når det er fjernet, placeres transplantatet på det område, der skal dækkes, og holdes på plads af en bandage og et par sting.

Hvor smertefuldt er et hudtransplantat?

Hudtransplantater udføres på et hospital. De fleste hudtransplantater udføres ved generel anæstesi, hvilket betyder at du vil sove i hele proceduren og ikke føle nogen smerte.

Hvad er de 4 typer hudtransplantater?

Afhængig af oprindelsen:

Hvor længe bliver du på hospitalet efter en hudtransplantation?

Efter proceduren

Hvis du har modtaget denne form for transplantat, skal du muligvis blive på hospitalet i 1 til 2 uger. Når du er udskrevet fra hospitalet, skal du følge instruktionerne om, hvordan du plejer dit hudtransplantat, herunder: Brug en dressing i 1 til 2 uger.

Hvor lang tid tager en hudtransplantationskirurgi?

Operationen tager 1 til 3 timer. Hvis transplantatet er et stort område, kan du blive en eller flere nætter på hospitalet.

Er en hudtransplantation større operation?

Hudtransplantation indebærer at fjerne beskadiget eller dødt hudvæv og erstatte det med ny, sund hud. Hudtransplantation er større operation med alvorlige risici og potentielle komplikationer.

Kan du gå efter et hudtransplantat?

Prøv at gå hver dag, medmindre det podede område er på din fod eller ben. Start med at gå lidt mere, end du gjorde dagen før. Lidt for lidt øges det beløb, du går. Walking øger blodgennemstrømningen til hudtransplantaterne.

Hvor længe lægger du vaselin på et hudtransplantat?

Vaselin to eller tre gange om dagen på både det podede sted og donorstedet i tre måneder eller længere, hvis området forbliver tørt. sollys. Hold det tildækket det første år, og beskyt det derefter med en solskærm derpå. om udseendet af transplantatet.

Hvad er komplikationerne ved hudtransplantation?

Hvad er risikoen ved et hudtransplantat?

Hvad sker der, hvis du ikke får et hudtransplantat?

Hudtransplantatet dækker såret og binder sig til cellerne under og begynder at vokse på sit nye sted. Hvis en hudtransplantation ikke blev udført, ville området være et åbent sår og tage meget længere tid at helbrede.

Ser hudtransplantater nogensinde normale ud?

Efter at bandagen er fjernet, kan hudtransplantatet se skorpet og misfarvet ud. Dette er normalt. Hudtransplantatet vil ændre farve over tid. Det kan se meget rødt ud i 2 til 3 måneder.

Hvad sker der, hvis et hudtransplantat mislykkes?

Hvis hudtransplantatet mislykkes, er det muligt at have endnu et transplantat, men det vil betyde en anden operation. Nogle gange fejler kun små pletter af transplantat. Hvis dette sker, lader vi normalt graftet helbrede alene ved hjælp af forbindinger til at hjælpe. Det vil dog tage længere tid at helbrede.

hvad er influenza?
Influenza er en smitsom luftvejssygdom forårsaget af influenzavirus, der inficerer næse, hals og undertiden lungerne. Det kan forårsage mild til svær ...
Hvad er en nyre cyste?
Nyrecyster er runde væsker, der dannes på eller i nyrerne. Nyrecyster kan være forbundet med alvorlige lidelser, der kan forringe nyrefunktionen. Men ...
nyresvigt symptomer
Symptomer Nedsat urinproduktion, selvom urinproduktion lejlighedsvis forbliver normal. Væskeretention, der forårsager hævelse i dine ben, ankler eller...