Pulmonal

retningslinjer for lungeemboli 2019

retningslinjer for lungeemboli 2019
  1. Hvad er guldstandarden til diagnosticering af lungeemboli?
  2. Hvordan klassificerer man lungeemboli?
  3. Hvad der betragtes som en massiv lungeemboli?
  4. Hvor lang tid betragtes en lungeemboli som akut?
  5. Hvilken test er bedst til diagnose af lungeemboli?
  6. Hvad efterligner en lungeemboli?
  7. Hvad er den mest almindelige årsag til lungeemboli?
  8. Kan du komme sig fuldstændigt efter en lungeemboli?
  9. Behandler lungelæger lungeemboli?
  10. Hvad er dødeligheden af ​​en lungeemboli?
  11. Hvad sker der med blodtrykket under lungeemboli?
  12. Hvordan behandler man en massiv lungeemboli?

Hvad er guldstandarden til diagnosticering af lungeemboli?

Pulmonal angiografi, guldstandarden til diagnosticering af PE, er invasiv, dyr og ikke universelt tilgængelig. Desuden bekræftes PE kun hos ca. 30% af de patienter, som det mistænkes for, hvilket gør det nødvendigt med ikke-invasive screeningstests.

Hvordan klassificerer man lungeemboli?

PE kan klassificeres i tre typer baseret på sværhedsgraden: massiv (5-10% af tilfældene), submassiv (20-25% af tilfældene) og lavrisiko (70% af tilfældene).

Hvad der betragtes som en massiv lungeemboli?

Som en årsag til pludselig død er massiv lungeemboli næstsidst til pludselig hjertedød. Massiv lungeemboli defineres som et systolisk arterielt tryk mindre end 90 mm Hg. Dødeligheden for patienter med massiv lungeemboli er mellem 30% og 60% afhængigt af den citerede undersøgelse.

Hvor lang tid betragtes en lungeemboli som akut?

Dette er referencen: "Akut" definerer tidsperioden, der begynder med den indledende diagnose, op til og med hele den periode, hvor antikoagulation er indført (3-12 måneder).

Hvilken test er bedst til diagnose af lungeemboli?

Hvordan diagnosticeres en lungeemboli??

Hvad efterligner en lungeemboli?

Disse efterligninger inkluderer artefakter, ikke-vaskulære abnormiteter og forskellige årsager til fyldningsdefekter i lungevaskulaturen, både trombotisk og ikke-trombotisk.

Hvad er den mest almindelige årsag til lungeemboli?

Lungeemboli er forårsaget af en blokeret arterie i lungerne. Den mest almindelige årsag til en sådan blokering er en blodprop, der dannes i en dyb vene i benet og bevæger sig til lungerne, hvor den bliver fastgjort i en mindre lungearterie. Næsten alle blodpropper, der forårsager lungeemboli, dannes i de dybe benårer.

Kan du komme sig fuldstændigt efter en lungeemboli?

De fleste genopretter fuldt ud efter en lungeemboli, men nogle kan opleve langvarige symptomer, såsom åndenød. Komplikationer kan forsinke genopretningen og resultere i længere hospitalsophold.

Behandler pulmonologer lungeemboli?

Opfølgning

Hvis du viser tegn på pulmonal hypertension - når blodtrykket i lungerne er for højt og beskatter dit hjerte - efter at have oplevet lungeemboli, henviser din vaskulær specialist i NYU til en lungelæge, en læge, der har specialiseret sig i håndtering af lunge- og åndedrætsbetingelser..

Hvad er dødeligheden af ​​en lungeemboli?

Mens kliniske data indikerer, at de fleste tilfælde af PE forekommer i alderen 60 til 70 år, viser obduktionsdata den højeste forekomst blandt personer fra 70 til 80 år. Hvis ubehandlet, er akut PE forbundet med en signifikant dødelighed (så høj som 30%), mens dødeligheden for diagnosticeret og behandlet PE er 8%.

Hvad sker der med blodtrykket under lungeemboli?

Massiv PE, der forårsager hæmodynamisk ustabilitet (chok og / eller lavt blodtryk, defineret som et systolisk blodtryk <90 mmHg eller et trykfald på 40 mmHg til >15 minutter hvis ikke forårsaget af nybegyndt arytmi, hypovolæmi eller sepsis) er en indikation for trombolyse, den enzymatiske ødelæggelse af blodproppen med medicin.

Hvordan behandler man en massiv lungeemboli?

Fibrinolytisk terapi til massiv lungeemboli

Thrombolytisk behandling anbefales som standard, førstelinjebehandling hos patienter med massiv PE, medmindre det er kontraindiceret [61]. Som tidligere nævnt dør flertallet af patienter med akut PE og kardiogent shock før diagnose eller behandling.

Hvad er influenza B?
Hvordan får man influenza B? Hvad er symptomerne på influenza B? Hvilket er værre influenza A eller B? Hvor lang tid varer influenza B? Hvor smitsom e...
Hvad er influenza?
Hvad er influenza (influenza)? Influenza er en smitsom luftvejssygdom forårsaget af influenzavirus, der inficerer næse, hals og undertiden lungerne. D...
influenza b symptomer 2021
Symptomer på influenza kan omfatte Feber, kulderystelser (selvom ikke alle med influenza har feber / kulderystelser) Hoste. Ondt i halsen. Løbende ell...